Swedish Albanian Arabic Bulgarian Croatian Czech Dutch English Estonian French German Greek Persian Polish Romanian Serbian Slovak Slovenian Spanish Turkish

Läs mer: Välj en snabbare väg till drömjobbet!

VISSA HAR VÄGEN NOGA UTRÄKNAD. ANDRA TAR DAGEN SOM DEN KOMMER. EN DEL FÖREDRAR TEORETISKA ÄMNEN. NÅGRA GILLAR PRAKTISK KUNSKAP.

Vi på Prins Wilhelmgymnasiet finns här för alla elever – vilka ni än är. För på vår skola har vi möjlighet att se dig och dina drömmar. Det kan vi göra av flera orsaker. Dels tack vare ett gäng fantastiska lärare och en engagerad SYV men också för att vi har små elevgrupper som ger oss tid att vägleda var och en av er.

Det vi gör på Prins Wilhelmgymnasiet fungerar. Inte minst ser vi bevis på det i elevernas trivsel och goda resultat. Och till vår stora glädje vittnar universitet och högskolor om hur väl förberedda våra elever är inför vidare studier. 70 procent av våra lärlingar får jobb på sin praktikplats efter avslutad utbildning och de flesta går dessutom ut med högskolebehörighet. Det gör mig stolt.

Det är också därför vi vågar sticka ut hakan och säga att Prins Wilhelmgymnasiet är en snabbare väg till ditt drömjobb, vilket det än är. Vår litenhet ger plats för stora drömmar. Hos oss kan du välja mellan hela 12 yrkesutbildningar och fyra högskole- förberedande utbildningar. Jag är säker på att någon av dem kommer att falla dig i smaken.

Kom och hälsa på oss i Flen och se själv!

Välkommen till oss!

Jonas Axelsson, rektor

 

 

Läs mer: Välj en snabbare väg till drömjobbet!

PRINS WILHELMGYMNASIET ERBJUDER DIG EN MÄNGD HÖGSKOLE- OCH YRKES- FÖRBEREDANDE UTBILDNINGAR SOM TAR DIG ETT STEG NÄRMARE DINA DRÖMMAR, ÄVEN OM DU INTE VET VILKA DE ÄR ÄN.

Hos oss kan du gå ett brett program som ger många valmöjligheter, oavsett om du vill studera vidare eller om du vill jobba direkt efter studenten. Du kan också välja ett praktiskt yrkesprogram som ger dig erfarenheter av arbetslivet. Tillsammans med vår studie- och yrkesvägledare kan du anpassa dina kurser utifrån vad du vill göra efter studenten och skapa de bästa förutsättningarna för dig att nå dit du vill.

För det är just det vi gör på Prins Wilhelm – vi hjälper dig att nå dina mål så du får en snabbare väg till ditt drömjobb. Välkommen att börja din resa hos oss!

EKONOMIPROGRAMMET
NATURVETENSKAPSPROGRAMMET
SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET
VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET
YRKESPROGRAM I LÄRLINGSFORM
ESTETISKA PROGRAMMET
HANDELS- OCH ADMINISTRATIONSPROGRAMMET
INTRODUKTIONSPROGRAMMET

Ladda ner Programfoldern 2018/19 (PDF) ->>

 

SPÄNNANDE UTBILDNING MED BREDD

Samhällsvetenskap passar dig som är intresserad av vår omvärld och hur samhället styrs.

Läs mer: (SA) Samhällsvetenskapsprogrammet 18/19

Advokat, kulturvetare, lärare eller ekonom – yrkena kan verka olika varandra, men är ändå alla möjliga mål när du väljer att gå samhällsvetenskapliga programmet. Den här breda utbildningen förbereder dig för högskolan inom områden som juridik, språk, statskunskap, kultur och utbildning.

Inriktning:

Beteendevetenskap

Oavsett om du vill studera vidare till polis eller förskollärare, organisationskonsult eller företagsledare behöver du kunskaper om hur vi själva fungerar och hur vi fungerar tillsammans med andra. Människan, vår utveckling och vårt samspel i olika sammanhang är fokus inom den här inriktningen. Du ökar din förståelse för hur människor agerar, som individer, som gruppmedlemmar och som medlemmar i en samhällsgemenskap. Ledarskap, lärande och kommunikation är också centrala områden inom inriktningen.

Läs mer: (VO) Vård- och omsorgsprogrammet 18/19

Vården är ett av de yrkesområden som står inför stort rekryteringsbehov.

Därför har du som väljer Vård- och omsorgsprogrammet goda chanser att gå direkt ut i arbetslivet efter studenten. Under utbildningen läser du kurser inom bland annat hälsopedagogik, psykologi och medicin. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som personlig assistent eller undersköterska.

Inriktningar:

Akutsjukvård, Personlig assistent, Handikappomsorg, Äldreomsorg, Psykiatri

Äldreomsorg

Läs mer: (NA) Naturvetenskapsprogrammet 18/19

Väljer du det Naturvetenskapliga programmet får du räkna med att spendera delar av studietiden i labbrock och skyddsglasögon.

Här laborerar vi med kreativa experiment och matematiska problem för att förstå sambanden i vår livsmiljö. Med matte, fysik, kemi och biologi som huvudämnen får du en bred högskoleförberedande utbildning. 

Inriktningar:

Naturvetenskap - inriktning Naturvetenskap

Här får du bland annat kunskaper om den inverkan som naturförhållandena har på vår livsmiljö. Du får också lära dig hur samhällsutveckling, ekonomi, teknisk utveckling och resurshushållning samspelar.

Det finns fler sätt att studera än bakom en skolbänk.

Läs mer: (YRKE) Yrkesprogram i lärlingsform 18/19

Ute i arbetslivet får du kontakter, erfarenhet och möjlighet att testa dina teoretiska kunskaper. Under ditt första år på yrkesprogrammet är du två dagar i veckan på din praktikplats och under andra och tredje året hela tre dagar i veckan. Det ger dig stora chanser till jobb direkt efter studenten samtidigt som du kan välja att studera vidare på högskola.

Praktiktid under utbildningen

Åk 1:
Praktikdagar måndag-tisdag
Övriga dagar skoltid

BLI REDO FÖR GYMNASIET

De olika introduktionsprogrammen är till för dig som ännu inte är behörig för ett yrkes- eller högskoleförberedande program i gymnasieskolan.

Läs mer: (IM) Introduktionsprogrammet 18/19Du har en individuell studieplan som är anpassad efter dina behov. Här förbereder du dig för ett nationellt program, arbetsmarknaden eller annan utbildning.

Inriktningar:

Programinriktat individuellt val

Programmet vänder sig till dig som vill börja studera på ett yrkesprogram så snart som möjligt men inte har alla de godkända betyg från grundskolan som krävs för behörighet till ett yrkesprogram.

MED KUNDSERVICE I FOKUS

En utbildning på Handels- och administrationsprogrammet handlar om så mycket mer än att förstå och lära sig arbetet i butik.

Läs mer: (HA) Handels- och Administrationsprogrammet 18/19

Utöver service läser du kurser som försäljning och ekonomi vilket förbereder dig för en framtida arbetsplats på ett konferenscenter, en ekonomiavdelning eller kanske i ditt eget företag. Under det andra och tredje året ingår så kallad APL (arbetsplatsförlagt lärande) där du spenderar totalt 15 veckor på din praktikplats. Det gör dig för redo arbetslivet direkt efter studenten, samtidigt som du kan välja kurser som ger dig högskolebehörighet.

Inriktningar:

Handel och Service
Inriktningen ger dig kunskaper om arbete inom handel med varor och tjänster samt kundservice. Du lär dig att utföra kundorienterat och målinriktat säljarbete inom varuhandel och tjänstesektor. Du får också kunskaper om näthandel.

BLI EN ENTREPRENÖR

Välj Ekonomiprogrammet om du vill utbilda dig till civilekonom, advokat eller entreprenör! Lär dig om ekonomi och samhälle och få insikt i hur människor tänker och samspelar med varandra.

Läs mer: (EK) Ekonomiprogrammet 18/19

Har du idéer och drömmar om att driva eget företag? Eller siktar du på att bli advokat?  Kanske gillar du siffror och lockas av en framtid som civilekonom? Om du väljer Ekonomi- programmet får du en bred utbildning där du lär dig om ekonomi, samhället och hur  människor samspelar med varandra. Under andra året kan du välja mellan inriktningarna  ekonomi och juridik.

Inriktningar:

EKONOMI  
Lär dig starta och driva ett företag! Här läser du kurser som vägleder dig i att driva en  verksamhet, som exempelvis marknadsföring, redovisning, kalkylering, ledarskap och organisation.

GÅR DET ATT KOMBINERA MUSIKSTUDIER MED HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE UTBILDNING?

Läs mer: (ES) Estetiska programmet 18/19På det estetiska programmet behöver det ena inte utesluta det andra – här kan du ägna dig åt ditt intresse för musik och ändå ha möjlighet att söka dig vidare till högskolan efter studenten.
Under utbildningen får du uttrycka dig med instrument eller sång, eller både och om du önskar. Vi jobbar med sceniska framträdanden och anordnar tillsammans shower, konserter och föreställningar. Du har ämnen som ensemble med körsång, gehörs- och musiklära, instrument eller sång som ligger till grund för utbildningen.

OBS! Är du intresserad av både musik och naturvetenskap?
Läs det Naturvetenskapliga programmet med inriktning musik hos oss!

PW Social