Swedish Albanian Arabic Bulgarian Croatian Czech Dutch English Estonian French German Greek Persian Polish Romanian Serbian Slovak Slovenian Spanish Turkish

Klicka för att se filmenVisst är det väl tråkigt att bara lyssna på när läraren berättar? Eller att bara läsa i böcker om saker som händer i samhället?

Just därför pågår nu samhällsprogrammets årliga möten med moderna religioner. Först ut var Livets Ord. Denna vecka var det Hare Krishna. Klicka på bilden så kan du se filmen när Raman och Jimi spelade och sjöng för oss. Kommande vecka besöker Bahai oss och så rullar det på med diverse kyrkor t ex Scientologikyrkan. På det här sättet kan eleverna bilda sig en egen uppfattning om det som står i media och litteratur stämmer. Är de en farlig sekt? Skiljer de sig så mycket från de religioner vi är mer vana vid som ex protestantisk kristendom? Är det så konstigt att att inte dricka alkohol, att träna på sin religion hela dagen, att inte ha sex mm? Är det inte just precis det hårt satsande elitidrottare gör? Många intressanta tankeställare får vi längs resan.

PW Social