Swedish Albanian Arabic Bulgarian Croatian Czech Dutch English Estonian French German Greek Persian Polish Romanian Serbian Slovak Slovenian Spanish Turkish

Najah Omar beskriver sitt drömsamhälle där alla känner sig trygga och respekterade.Jag hoppas att Sverige fortsätter att vara ett land där alla känner sig välkomna, och där folk från länder långt borta drömmer om att få komma hit. Jag hoppas att Sverige fortsätter vara ett unikt land där folk med så olika kulturer, drömmar och livsberättelser kan mötas och leva sida vid sida. Jag hoppas att vi i vår generation kan skapa ett Sverige där alla människor får plats.

Så avslutade Najah Omar, elev i SA1, sitt tal som hölls när PW-gymnasiet uppmärksammade Minnesdagen för Förintelsens offer.

Elever och lärare hade under förmiddagen samlats på Amazon för att lyssna till en föreläsning av Walburga Habsburg Douglas, som tog upp Europas utveckling efter Förintelsen.

Efter lunch återsamlades elever och lärare för att lyssna till Najah Omar som genom att anknyta till historien och Förintelsen också tog upp den intolerans som börjat sprida sig i dagens samhälle. ”Låt oss inte upprepa historien och tvingas uppleva det vi läser i historieböckerna”, uppmanade hon.

Efter talet genomfördes ett fackeltåg genom Flen.

Facklorna tänds innan minnesmarschen drar igång.

Varje år uppmärksammar PW-gymnasiet Minnesdagen för Förintelsens offer.

Lars-Evert Larsson, arrangören av Minnesdagen, tillsammans med Najah Omar.


PW Social