Swedish Albanian Arabic Bulgarian Croatian Czech Dutch English Estonian French German Greek Persian Polish Romanian Serbian Slovak Slovenian Spanish Turkish
Läs mer: Nior besöker nya gymnasieskolan i Lästen

Läs mer: Nior besöker nya gymnasieskolan i Lästen

I dag smygkikade vi på nya gymnasieskolan i Lästen tillsammans med en grupp nior från Stenhammarskolan.

Rektor Jonas Axelsson visar vägen tillsammans med syv, skoladministratörer, koordinator och vaktmästare. Dagens besök är det första av åtta och avslutas med gemensam fika.

Läs mer: Nobel på PW

I dag smygstartar Prins Wilhelmgymnasiets elever Nobelfirandet. Dagen har innehållit spännande föreläsningar som eleverna själva har framför.

Läs mer: Nobel på PW

Läs mer: Skicka vidare!

Skicka vidare!

”Och vi började förstå vilken
makt vi har när vi talar.”

Malala Yousafzai
(Ur Jag är Malala, 2015, s. 145)

 

Om du har begåvats med en talang, eller lärt dig något som andra skulle kunna ha nytta av, så dela med dig – skicka vidare! Det var vad några elever på natur- och samhälls-vetenskapsprogrammen på Prins Wilhelmgymnasiet gjorde under en solig förmiddag i november.

Dessa elever har visat sig vara väldigt duktiga på muntlig framställning i argumentation. Därför frågade jag om de hade lust att demonstrera för elever i klass C på introduktionsprogrammet hur muntlig argumentation ska gå till. Sex elever antog utmaningen med stor entusiasm. Jag tänkte också att det skulle vara ett utmärkt tillfälle för eleverna i årskurs 3 att öva sig i ledarskap; de skulle få ansvara för respektive lektionspass helt själva. När man får ta ansvar för andra växer man. Jag närvarade under lektionerna men förhöll mig passiv.

Läs mer: Skicka vidare!
”Våga tänka annorlunda – köp en elbil”, föreslog Joe.

På Prins Wilhelmgymnasiet har de som går Samhällsvetenskapliga programmet möjlighet att träffa människor från många olika livsåskådningar i den fördjupningskurs inom religion som vi läser. Scientologikyrkan, Bahai, Jehovas vittnen, Hare Krishna, Livets Ord är standardgäster.

Läs mer: En annorlunda religionsundervisning
Mormonerna

I år hade eleverna önskemål om att få träffa Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga (mormonerna) så det blev en ny bekantskap. Två missionärer från USA besökte oss och berättade om sin tro och sitt liv. Vi upptäckte att många av våra fördomar ej var sanna. Tänk att viga sitt liv åt att hjälpa andra människor nå frälsning. Helt fantastiskt att man kan lära sig flytande svenska på sju månader tyckte klassen!

Läs mer: Kulturellt gästspel
Kulturellt gästspel med dans från Syrien

Några elever från våra skolor, inne i Flen (Stenhammar och Prins Wilhelmgymnasiet), som anlände från Syrien för ca 2 år sedan, har på eget initiativ träffats efter skoltid.

De tog i början av höstterminen kontakt med Prins Wilhelmgymnasiets rektor Jonas Axelsson, för att höra om de kunde få en lokal att repetera i. På eftermiddagarna har de träffats, för att lära varandra danser och jobbat på ett litet musikdrama. Eleverna som är i blandade åldrar från klass 7, upp t.o.m.gymnasiet, ville berätta om sitt land Syrien, visa sina danser och berätta om vad de har varit med om på sin väg, till sitt nya land. De blev tillfrågade att komma till Waldorfskolan i Gnesta, som hade en kulturell dag den 23/10. Där uppträdde våra elever med sina danser och hade en workshop.

Läs mer: Årets Höstkonsert ”Unplugged”
Årets Höstkonsert ”Unplugged”

Välkomna på höstkonsert fredagen den 6/11 kl 19.00
Prins Wilhelmgymnasiets estetiska program presenterar årets Höstkonsert ”Unplugged” och just nu pågår repetitionerna för fullt inne i aulan! Det blir som namnet antyder, en akustisk konsert med låtar från artister som Veronica Maggio, The Beatles, Matt Corby, Kent och många fler. Mysfaktorn blir hög och naturligtvis säljs gofika i pausen!! Varmt välkomna!!

Biljettpris: barn/studerande 30kr
Vuxna: 60 kr

PW Social