Elever tävlar i Unga MatematikerPrins Wilhelm vidare i prestigefylld matematiktävling!

Det handlar om problemlösning inom matematik. Ofta vardagsnära och lite kluriga uppgifter. Alla som går på gymnasiet får delta i en sådan tävling och i höstas deltog vår skola med två lag för första gången.

Båda lagen stod sig bra i poängen och ett av dem lyckades kvala in trots höga poängkrav. Lagen får bestå av tre elever i varje lag, kravet är att eleverna går på skolan. (Det kan alltså vara blandat från olika åldrar och klasser).

Den 27 september kommer finalen att äga rum på Campus i Nyköping. Dit kommer alltså ett av våra lag att åka!
Laget kommer att tilldelas ett grupprum, med whiteboard och material för att lösa sina uppgifter i lugn och ro tillsammans.
Deras matematiklärare kommer att följa med dem till Nyköping.

Under lunchen kommer deras lösningar att rättas och efter lunchen får eleverna delta i ett inspirerande föredrag av professor Sergei Silvestrov. http://www.mdh.se/ukk/personal/maa/ssv01
Därefter sker prisutdelning och avslutning.

Lärare Ann-Charlotte Munter väckte elevernas intresse genom att pröva på att jobba med de problemlösningar som var med i förra årets tävling. Vi lärare är mycket stolta över eleverna som dels både ställt upp i tävlingen, men även kommit så här långt och hoppas att flera elever kan tänka sig att delta igen till hösten om tävlingen går igen, oavsett program och årskurs.

Läs mer om tävlingen på:

www.mdh.se, skriv "unga matematiker" i webbplatsens sökruta.

Läs intervjuer med elever och lärare i Eskilstuna-kuriren ->>

Prins Wilhelmgymnasiet på Facebook ->>