Elin guidade oss..13 maj anlände vi till flygplatsen El Prat i Barcelona och därifrån åkte vi buss till centrala torget Plaza Cataluña.

I närheten av den här platsen låg vårt vandrarhem. På väg dit passerade vi den mest kända gatan i staden, La Rambla, som sträcker sig från Plaza Cataluña till Columbusmonumentet i hamnen. På kvällen fick vi lära känna Plaza Real och lite om själva kvarteret där vi bor.

Dagen efter gjorde vi en rundvandring i staden. Elin guidade oss. Vi gick sedan till hamnen och därefter gjorde vi en runda på Barrio Gotico, gamla stan, och avslutade vår rundvandring genom att besöka katedralen.I närheten av Katedralen ligger Internationella skolan..

I närheten av Katedralen ligger Internationella skolan som vi fick äran att besöka. Läraren Tora och rektor Omar tog emot oss. De berättade om kurserna de hade och vi fick se skolan. På eftermiddag tog vi oss till Gaudis hus Casa Batló där Daniel var vår guide. Han berättade om Gaudí och hans verk.

På eftermiddag tog vi oss till Gaudis hus Casa Batló där Daniel var vår guide.

Gaudis hus Casa Batló..Katedralen..

Vi besökte Sagrada Familia, en basilika av Gaudí..Därför besökte vi Sagrada Familia, en basilika av Gaudí som är den största katalanska arkitekten och mest berömda inom modernismen. John var vår guide nu, han berättade om verket som fortfarande byggs efter 132 år.

Torsdag var det dags att besöka skolan Sagrado Corazón i staden Tarragona.

Vi åkte ganska tidigt på morgonen med tåg. Vi njöt av fin utsikt under resan. Det tog drygt en timme att komma fram till den här fantastiska orten. Rektorn Josep Nolla och läraren Montserrat tog emot oss med glädje och värme. Vi fick lära känna klassen som vi hade kommit i kontakt med genom mail innan. Därefter satt vi igång föreläsningen som vi hade förberett om vårt land. Vi pratade bland annat om Stockholm, regeringen, utbildningen, naturen, mm. Sedan fick vi lära oss om Tarragona genom en quiz de hade förberett till oss. Vi satte oss sedan i små grupper och pratade om allt möjligt både på spanska och engelska.
Skolan Sagrado Corazón i staden Tarragona.

Vi satte oss sedan i små grupper och pratade om allt möjligt....både på spanska och engelska.
Eftermiddagen ägnade vi åt att upptäcka staden. Tarragona är en mycket fin stad, ganska pittoresk och med mycket historia. Det var Romarrikets viktigaste stad på den Iberiska halvön. Det finns spår av den här tiden överallt i Tarragona. Liiban berättade mycket om staden.

Vi passade på att äta lunch på det fina torget Plaza del Ayuntamiento. Så tog vi en sväng förbi den antika amfiteatern innan vi drog vi till stranden. Så klart kunde vi inte missa ett dopp i Medelhavet, när vi hade tillgång till en av de guldiga stränderna i Cataluña.

Vi passade på att äta lunch på det fina torget Plaza del Ayuntamiento.Den antika amfiteatern
De guldiga stränderna i Cataluña

På kvällen kom vi hem ganska trötta men nöjda några orkade dock med lite shopping som avslut på dagen!!

Vidare rapport från våra äventyr kommer om någon dag..