Swedish Albanian Arabic Bulgarian Croatian Czech Dutch English Estonian French German Greek Persian Polish Romanian Serbian Slovak Slovenian Spanish Turkish

Läs mer: Studieresa till en annan tid

Eleverna på samhällsprogrammet i årskurs ett har jobbat med politik i Samhällskunskap och Medeltiden i Historia.

När klassen skulle planera en aktivitet tillsammans var Riksdagen deras första val och helst en partiledardebatt. Så vi infann oss en morgon då EU och handelsavtal stod på agendan. Det var spännande att se replikskiftena där olika åsikter bollades fram och tillbaka. Efter lunch var det dags att bege sig in i en annan tid.

Läs mer: Hejsan alla ungdomar i år 3!

I onsdags var SYV och år 3-elever på Saco-mässan i Stockholm..

Hejsan alla ungdomar i år 3!
Jag vill; Tacka er för att ni skötte er så exemplariskt på bussen, både upp och ner till Stockholm, SYV kunde t.o.m. slumra en stund på återresan.. Bussen var både "Hel och ren" när vi var åter i Flen, Tack!

Hoppas att ni också hade en trevlig dag och att ni nu "vet vad ni ska bli" :)

Med vänliga hälsningar
Carina Ekberg
Studie- och yrkesvägledare
- - -

Läs mer: Smörgåsbord av livsåskådningar

Eleverna på samhällsprogrammet läser en fördjupningskurs inom ämnet religion i årskurs två.

Varje år besöker flera livsåskådningar oss eller vi dem. Exempelvis Jehovas vittnen, Livets Ord, Scientologikyrkan, Hare Krishna & Sokka Gakkai. I år var det dock premiär för Bahai. Entusiastiska & inspirerande Negin från församlingen i Eskilstuna besökte oss.

Läs mer: Hur ska en hållbar framtid se ut?Skulle det vara OK att bara äta kött två gånger i veckan? Vilket ger störst effekt, att bygga fler cykelbanor eller att släcka lampan när man går hemifrån? Vad är egentligen viktigast för att man ska må bra här i livet? Hälsan? Familjen? Sex? Shopping?

Och hur ser framtiden ut? Kommer vi leva i städer, byggda på flytande öar i havet och ha fisk och alger som huvudsaklig föda?

Läs mer: Livet för 6000 år sedanSvenska språket och stenåldershistoria, det lär man sig bäst ute i skogen. Därför ägnade elever från IM-programmet en hel förmiddag i stenåldersbyn Vrå utanför Katrineholm.

Vi tittade in i hyddor av vass och lera, testade pilbågar och att göra upp eld, förundrades över att havsgränsen gick långt upp på det som idag är land och funderade över varför arkeologerna hittat så många barnskelett på platsen.

Väl hemma bearbetade vi kunskaperna genom att träna på stenåldersord och producera enkla radioprogram om livet för 6000 år sedan.

Grattis till tredjeplatsen i mattetävlingen!

Tre elever från Prins Wilhelm-gymnasiet kom på tredje plats i finalen för tävlingen ”Unga matematiker. Laget från PW ställde upp i en tävling som arrangeras av Mälardalens högskola. Där utmanade de lag från Nyköping, Västerås, Eskilstuna och Katrineholm. I laget ingick Henric Flood Hörberg, Julia Lundblad och Aliya xxx

Uppgifterna bestod av kreativ matematik med problemlösningar och sannolikhetslära utan hjälpmedel. En anledning till att laget anmälde sig var att läraren Ann-Charlotte Munther väckte deras intresse för problemlösningar bland annat.

- Det är bra för matteelever att få träna problemlösning. Då får de utmana sig själva och bygga upp sitt självförtroende, säger Ann-Charlotte Munther.

PW Social