Swedish Albanian Arabic Bulgarian Croatian Czech Dutch English Estonian French German Greek Persian Polish Romanian Serbian Slovak Slovenian Spanish Turkish

Lärarna på IM bjöd sina elever på ett alldeles underbart Luciatåg dagen till ära!Läs mer: Lärarnas luciatåg på IM

Se hela albumet ->>
Fotograf Marie Andersson

Läs mer: Hälsa & studier

Vi på Prins Wilhelm vill att våra elever mår bra. Att röra på sig är en del i detta.

Genom åren har idrottskurserna samarbetat med lokala föreningar. Friskis & Svettis är en av dem och de dyker upp här och där på lektionerna för att köra diverse pass med eleverna, som t ex dans. I fredags var det dags för tvåornas tjejer att jobba på sin styrka. I 75 minuter körde de Skivstång Intervall & kämpade stenhårt. Under passet var det mycket skratt och dagarna efter var det många ömma rumpor.

Man vet aldrig vilka utmaningar som väntar under vår skolas varierade idrottslektioner..

Läs mer: En speciell hälsning från Kungen

En speciell hälsning fån Kungen. Det var vad elever på IM-programmet fick ta emot en helt vanlig onsdags eftermiddag strax efter novemberlovet. Hälsningen förmedlades av Barbro Hultman, journalist, som i över 40 års tid skrivit om Kungen och kungafamiljen.

Barbro Hultman besökte PW-gymnasiet för att hålla en annorlunda svensk- och samhällskunskapslektion.

Läs mer: Mercedes-Benz muséet i StuttgartUtbyte Tyskland 2013 - Mercedes-Benz muséet i Stuttgart

Torsdagen bjöd på en utflykt till Stuttgart i syfte att titta lite närmare på ett av Tysklands mest kända varumärken – Mercedes-Benz. Huvudfästet för Mercedes hittas i just Stuttgart, bland annat kan staden stoltsera med ett mäktigt museum, i varumärkets ära innehållande en rik historia, vilket vi besökte.

Läs mer: Utbytet i Tyskland 2013 - TübingenUtbyte Tyskland 2013 - Tübingen

Under vår vecka i Tyskland gjorde vi ett besök i universitetsstaden Tübingen. Vi tog en promenad till lite mer centrala delar för att möta upp våra guider. Den guidade turen började på en ö i floden Neckar, som flyter genom Tübingen. Vi besökte många gamla byggnader som tillhör universitetet. Guiden berättade om universitetets historia och om några kända personer som hade studerat där, till exempel poeten Hölderlin och astronomen Kepler.

Läs mer: Slottet Ludwigsburg – Utbyte Tyskland  2013

Utbyte Tyskland 2013 - Slottet Ludwigsburg

Jag har nyss spenderat en vecka i södra Tyskland med en grupp svenskar och en hel del tyskar. Vi gjorde mycket grymt kul saker under veckan, och en av dagarna spenderade vi i staden Ludwigsburg, där vi besökte slottet Ludwigsburg som vi fick en guidad tur runt och i.

PW Social