Swedish Albanian Arabic Bulgarian Croatian Czech Dutch English Estonian French German Greek Persian Polish Romanian Serbian Slovak Slovenian Spanish Turkish

Mercedes-Benz muséetUtbyte Tyskland 2013 - Mercedes-Benz muséet i Stuttgart

Torsdagen bjöd på en utflykt till Stuttgart i syfte att titta lite närmare på ett av Tysklands mest kända varumärken – Mercedes-Benz. Huvudfästet för Mercedes hittas i just Stuttgart, bland annat kan staden stoltsera med ett mäktigt museum, i varumärkets ära innehållande en rik historia, vilket vi besökte.

På vägen mot muséet möttes man av flera Mercedesrelaterade byggnader, exempelvis stadens fotbollslag VFB Stuttgarts arena, Mercedes-Benz Arena.
Muséet bjöd på en historisk vandring med sex våningar från den allra första encylindriga motorn och det allra första transportmedlet till de allra senaste Mercedes-modellerna. En våning ägnades särskilt till Mercedes-Benz berömda racingbilar. Kort sammanfattat ett väldigt modernt museum med en exklusiv design. Trots de två timmar vi hade på oss så var det många som inte hann med att se allt de ville.

Mercedes-Benz muséetMercedes-Benz muséet

Av Andreas Hedström och Ernst Johnson NA3

- - -

Läs mer

Projektbeskrivning - Utbyte Tyskland ->>

Mercedes-Benz muséet i Stuttgart ->>

 

PW Social