Slottet Ludwigsburg – Tysklandsutbytet 2013

Utbyte Tyskland 2013 - Slottet Ludwigsburg

Jag har nyss spenderat en vecka i södra Tyskland med en grupp svenskar och en hel del tyskar. Vi gjorde mycket grymt kul saker under veckan, och en av dagarna spenderade vi i staden Ludwigsburg, där vi besökte slottet Ludwigsburg som vi fick en guidad tur runt och i.

Slottet byggdes år 1733 som ett resultat av den tyska drottningens tjat på den dåvarande kungen. Slottet var från början kungens lilla jaktstuga som han flydde till när han var trött på frugan och det tråkiga slottet i Stuttgart som då var rikets huvudstad. Ludwigsburg byggdes i alla fall ut till ett stort, präktigt slott, men kom inte till så mycket användning. Kungen som hade beställt bygget dog innan det blev klart, och hans efterträdare använde det bara lite då och då för bjudningar och andra nöjen. Idag är hela slottet ett museum med intressanta, guidade turer där man får veta dess historia och i princip allt om byggnaden. Slottets teater används än idag för konserter och föreställningar, det är rätt fränt faktiskt.

Slottet Ludwigsburg – Tysklandsutbytet 2013

Resan i helhet har varit helt otroligt bra. Att skolan faktiskt arrangerar något sånt här och att så pass många kan vara med är helt grymt! Nu finns det nog en liten risk att jag låter rätt klyschig, men man upplever så mycket kul och får minnen och vänner för livet! Jag personligen bölade som en dåre när vi skulle åka hem, och har bestämt att jag SKA tillbaka! Om du känner att du är intresserad av det här, att du vill göra ett utbyte men kanske inte riktigt vågar eller kanske inte riktigt vill, gör det! Jag var väldigt tveksam till att vara med, men det slutade med att det blev så ändå, och jag ångrar det inte en sekund efteråt! Man lever bara en gång, och såna här chanser får man inte ofta. Om du är sugen, kör på, du kommer inte ångra dig!

Josef Lagbo & Daniel Ascanius

- - -

Läs mer

Projektbeskrivning - Utbyte Tyskland ->>

Staden Ludwigsburg ->>

Slottet Ludwigsburg ->>