Sagrada FamiliaEfter dagen i centrala Barcelona blev det till sist dags att äta lunch med våra nyfunna bekanta i Danstruppen Grupp Sabor de Azahar från vår spanska afton.

Men innan dess blev det även ett besök till Sagrada Familia, en kyrka som byggs varefter den får in donationer. Sagrada Familia är ett projekt av Gaudí och från början planerad att bli klar till år 2000, men så blev det ju uppenbart inte då den fortfarande är omgiven av byggställningar och Gaudí har gått bort. I parkerna omkring kyrkan fick vi även se en hel del papegojor, men även andra små fåglar.

Efter besöket åkte vi som tidigare nämnt för att äta lunch med dansgruppens "högsta organisition" som bjöd oss på en riktigt stor måltid med både för-, huvud- och efterrätt på en fin resturang.

Danstruppen Grupp Sabor de AzaharDanstruppen Grupp Sabor de Azahar

Måltid med både för-, huvud- och efterrätt på en fin resturang

Därefter var vi bjudna till en dansföreställing de alla medverkade i för att samla in pengar till en organisation som arbetar för att hjälpa barn med cancer.
Där fick vi se många dansare, både gamla som unga, uppskattningsvis låg ålderspannet mellan 9 och närmare 70år. Dessvärre så blev vi tvugna att gå tidigt då det just den här dagen var "la Noche de los Museos" vilket betydde att de som var intresserade hade fritt inträde till bland annat Camp Nou museet som vi valde att besöka.

Camp Nou museet


/Isabella Johansson

Läs mer om utbyte Spanien->>