Ämnesövergripande samarbete på BCPW
Latin Biologi och Moderna språkLatin, ämne i samarbete med Biologi och Moderna språk

Elever från SP3 som går språkinriktning och läser latin på Prins Wilhelmgymnasiet, gick ut till NA1 klass på biologilektion torsdag den 25/5 samt till en spansk lektion tisdag den 30/5, där det fanns både NA och SA elever, för att redovisa sina arbeten om latin inom olika branscher: medicin, biologi, farmaci, juridik och språk. Deras mål var att bevisa att latin inte är ett utdött språk utan att det fortlever, vilket många inte vet om.

Såsom att lyfta fram vikten av att lära sig latin som ger allmänbildning, förutom språkkunskaper och ökad förståelse av andra språk samt att det underlättar inlärning av andra språk och språkstudier.

För att göra sina arbeten har de här eleverna från SP3 kommit i kontakt med och intervjuat flera personer, såsom läkare, florister, farmaceuter, jurister och språklärare, samt universitet från olika ställen i landet. Åhörarnas intresse av ämnet på biologi- och spanskalektionen var stort. Eleverna var nyfikna och kom med spännande frågor, samt fick chansen att berätta om vad de redan visste om latin, och var och hur mycket man läser det på universitet.

Mer om detta i elevernas presentationer nedan:
(Power Point och Word)

Emeli - Latin inom Farmaci ->>

Isabelle - Latin idag ->>

Michaela - Latin inom juridik ->>

Linnea - Latin inom läkarbranschen ->>

Isabelle - Latin i dag ->>