Swedish Albanian Arabic Bulgarian Croatian Czech Dutch English Estonian French German Greek Persian Polish Romanian Serbian Slovak Slovenian Spanish Turkish

Besök på NATO-basen

Ännu en händelserik dag i Litauen.

Först ett besök på NATO-basen, där det tog en stund innan NATO-personalen insåg att de gett oss lite oklara order. Vi fick visst bara klättra upp och kika in i cockpiten, inte kliva in och sätta oss på plats.. (Bilderna därifrån är olagliga och raderade.) Alla blev dock utsläppta, och vi åkte vidare till ett brandkårsmuseum där alla fick klättra hur mycket de ville. "Det var väl roligt för pojkarna" kommenterade en av våra chaufförer. Men jag tyckte nog det var tjejerna som var de ivrigaste att klättra.

Därefter visade eleverna upp sina företag, UF-företagarna som jobbar med tolkuppdrag aktiverade alla i en tävling i att känna igen flaggor. Deras kvinnliga svenska lärare vann inte.

Sedan en iskall busstur ut till ett varmt bageri där vi alla fick baka varsin traditionell rågbulle. Och lära sig att bröd ska behandlas med äkta kärlek och omtanke.

Men nu är det bråttom. Om tio minuter börjar elevernas volleybollmatch. Måste dit och heja på dem.


Besök på brandkårsmuseumEleverna visade upp sina UF-företag..
Bageriet där vi bakade traditionell rågulle..

 

PW Social