Under en regnig tur i Riga framför Svarthuvudens husNu är vi på gång igen..

Alla ungdomar och lärarna Margarita G och Margarite T från Litauen kom till Riga i Lettland för att möta oss på båtterminalen under den första dagen i andra delen av ”Projekt Litauen” – vi hade en regnig guidat tur i Riga med svenska och litauiska ungdomar som var väldigt glada för återseendet. Rigas imponerande arkitektur, med sitt historiska centrum som finns med på UNESCO:s Världsarvlista, var lite svårt att upptäcka under blås och regn.

Ändå kunde alla se och känna att Gamla Stan i Riga är ett levande museum där modernt liv och bekvämligheter går hand i hand med en pittoresk medeltida charm. Trotts regnet fick vi ta en gemensam bild framför den pampiga Svarthuvudenas hus, som var de tyska ogifta handelsmännens hus från 1300-talet, som på 1600-talet fick en renässansfasad. Kanske på tillbakavägen nästa söndag kommer vi att ha bättre tur med vädret, så vi kan se lite mer av Rigas charm..

Resan förde oss vidare mot Siauliai där vi kom och inkvarterade oss på hotellet Turne. Ungdomarna direkt började diskutera hur nästkommande vecka med aktiviteter ska se ut och planera fritiden med varandra. Vi har ett fint, gästvänliga värdar och en vecka framför oss med många intressanta och lärorika aktiviteter och människor.

Under en regnig tur i Riga framför Svarthuvudens husResan till Riga

På båtterminalen i RigaUnder en regnig tur i Riga..

Under en regnig tur i Riga..Under en regnig tur i Riga..

LunchKatja o Hans Projekt Litauen

Vid pennan Katja Petkova, E-post

Läs mer om Projekt Litauen->>