Swedish Albanian Arabic Bulgarian Croatian Czech Dutch English Estonian French German Greek Persian Polish Romanian Serbian Slovak Slovenian Spanish Turkish

Läs mer: Bilder från 2012:års Luciasoaré

 

Bilder från luciakvällens soaré.
Gymnasiets lucia i år var Elin Castilla-Ramos från Malmköping, Natur-estetprogrammet åk3.

 

 

Läs mer: EU-Skolambassadör andra delen avslutadAndra delen av utbildningen till skolambassadör för EU är avslutad-

23 lärare från hela Sverige besökte en stor del av EU:s institutioner i fyra länder och träffade några av de svenska EU-parlamentarikerna, men även andra viktiga representanter för Sverige i EU.

Studiebesöket började med Europeiska Centralbanken i Frankfurt, där fick vi en expertföreläsning av juristen Mikael Stenström och ekonomen Malin Andersson. Det mest uppskattade och intressanta var besöket på Europaparlamentet i Strasbourg där vi träffade EU-parlamentarikerna - väldigt engagerade och professionella - Anna-Maria Corazza Bildt, Gunnar Hökmark, Cecilia Wikström, Anna Hedt och Marita Ulvskog.

Läs mer: Utbyte med Vares, BosnienINTERNATIONELLT UTBYTE MED VAREŠ/BOSNIEN

17-24 november hade skolan besök av en grupp från Flens bosniska vänort Vareš.

Gruppen kommer från gymnasieskolan MSŠ Nordbat som vi har haft elevutbyte med varje år sedan 2006. Tre bosniska elever kom hit tillsammans med sin engelsklärare för att lära känna tre elever från vår skola och i vår åker våra elever dit.

Läs mer: EU-AmbasssadörFrån och med måndag är jag (Katja Petkova) på andra delen av utbildningen till EU-ambassadör för skolan.

Under fem dagar ska vi på studiebesök till de viktigaste EU institutionerna i fyra länder. Vi börjar med besök på ECB (Europeiska Central Banken) i Frankfurt, därifrån åker vi till Strasbourg och EU parlamentet, sedan ska vi till Luxemburg och EU-domstolen och resan avslutas med studiebesök på EU-kommissionen i Bryssel.

Läs mer: Vi vann i Euroscolatävlingen!

Prins Wilhelmgymnasiet har vunnit en tävling som genomförs varje år av Europaparlamentet och är bland de tolv skolor som får skicka 24 elever + 2 lärare till Europaparlamentet i Strasbourg för att de ska få prova på att bli EU-parlamentariker för en dag.

Läs mer om projeket på Euroscolas hemsida, Euroscola ->>

Läs artikeln som skrevs i Kuriren angående projektet, Eskilstuna Kuriren ->>

 

Läs mer: Salaam!Samhällstreorna har under religionslektionen haft besök av Salaams vänner, en organisation som jobbar med religionsdialog och fredsarbete.

Soraiya och Sofia jobbade med oss i en workshop där våra fördomar och föreställningar sattes på prov. Efteråt konstaterade vi att våra sinnen har öppnats och att vi alltid kan se saker ur flera perspektiv.

Tack alla för en givande dag!

PW Social