EU-logga

Nu ska eleverna från Handelsprogrammet Turism inriktning årskurs 3, HP2tu, på Prins Wilhelmsgymnasiet i Flen och Katja Petkova -lärare i turism, dra fram spökena i garderoben på slotten runtomkring Flen på riktigt.

De har sökt stöd för att provåka den paketresa som de har utformat: "Andarnas makt" - som är en historisk vandring runt fem slott i Flens kommun - Hedenlunda slott, Stenhammar slott, Yxtaholm slott, Sparreholm slott och Rockelstad slott. Eleverna kommer att marknadsföra paketresan ut i världen och få fler att bli intresserade för historien som ligger bakom dessa fem vackra byggnader och Flens kommuns vackra landskap.

 

Leader Inlandet Eleverna kommer att provåka paketresan på torsdagen den 18 augusti, för att kunna erbjuda en riktigt bra och genomtänkt upplevelse och för att kunna marknadsföra den på bästa möjliga sätt. Samt kunna presentera denna upplevelse på internationella TUR-mässan i Göteborg i mars 2012. Eleverna kommer att övernatta på Rockelstad slott där de ska förhoppningsvis ska få se hur damerna Stuart spökar – kanske med hjälp av Andarnas matta och Anden i glaset – det blir en spännande upplevelse. Utan minimistödet från skulle detta inte varit möjligt och ungdomarna är väldigt glada och tacksamma att de får genomföra sin idé på riktigt.

Vi återkommer med bilder och beskrivning av upplevelsen i efterhand.

Inskickat: Katja Petkova

 

Läs också den tidigare artiklar:
Turismelever drar fram spökena ur garderoben på slotten kring Flen!->>
Se bilderna från vår resa "Andarnas makt"->>