Swedish Albanian Arabic Bulgarian Croatian Czech Dutch English Estonian French German Greek Persian Polish Romanian Serbian Slovak Slovenian Spanish Turkish

Läs mer: Bra anor – Nobeldagen på Prins Wilhelmgymnasiet

”I dag hedrar vi Alfred Nobel och bejakar hans önskan att belöna…” inleder Martina Eriksson i NV3 ceremonin som har blivit en bra tradition på skolan.

Deltagarna bjöds på skön musik, sång och mingel. Eleverna tycker att det är viktigt att hedra Nobeldagen för att man lär sig mycket om Nobeltemat och får Nobelandan. Att få gemenskap, stämning och samarbete samt att vara finklädd är också det viktigaste med den goda traditionen!

Läs mer: Projekt Oxford - beviljas medelProjekt Oxford

Prins Wilhelmgymnasiet har beviljats medel för ett projekt som innebär att fyra av våra elever från Handelsprogrammet får möjlighet att göra sin APU i Oxford hösten 2011.
Mer information följer under våren.

Läs mer om Projekt Oxford->>

Se bilder från Projekt Oxford->>

Läs Amandas Loggbok under Oxfordresan->>

Projektbeskrivning Oxford->>

Läs mer: Ett lyckat besök vid Linköpings universitetNytt besök av NV3 elever vid Linköpings universitet

Låt eleverna arbeta som matematiker så löser de små frågor som professionella matematiker med intresse, engagemang och motivation! Uppgiftens nivå var lagom utmanande för elever vilket gick att klara av. När det inte finns några instruktioner och manualer då är det bara börja göra, säger eleverna. Det är också okej att göra fel, då man lär sig. Det är som i ett spel där det finns många möjliga svar och lösningar.

Läs mer: Bärbara datorer till elever på PW-gymnasiet Denna vecka har samtliga elever i åk 3 utrustats med bärbara datorer på PW-gymnasiet.

Detta är en del av en medveten satsning från kommunens sida där eleverna på gymnasiet får en bärbar dator under studietiden.

Till hösten 2011 kommer samtliga elever på PW-gymnasiets nationella program att ha en bärbar dator under studietiden. Lärare i Flens Kommun har även de utrustats med bärbara datorer under hösten.

Läs mer: NV3 elever till Linköpingsuniversitet

NV3 elever utmanades att lösa kluriga problem på institutionen för tillämpad matematik vid Linköpingsuniversitetet.

Vi fick handskas med riktiga huvudbryuppgifter där man aldrig får veta hur man skall gå tillväga, säger eleverna. Men samtidigt var det spännande att få tänka ”out of the box” och ta fram all fantasi man har.

Det matematiska problemet handlade om att ta reda på den optimala bilhastigheten för bilar som passerar en enkelriktad väg på en bro. Man vill att så många bilar som möjligt ska passera bron per minut med god trafiksäkerhet.

Läs mer: Turismelever drar fram spökena ur garderoben på slotten kring Flen!

Turismeleverna på Prins Wilhelm ska dra fram spökena från garderoben på slotten runtomkring Flen.

I fredags var turismeleverna på Prins Wilhelm gymnasiet på en rundvandring till två av Flens slott – nämligen Rockelstad och Yxtaholm slott. Vi gick igenom slottens historia och nuvarande verksamhet, samt berättade eleverna om myterna som finns runt slotten. Så kom eleverna fram till idén att utforma en paketturistresa med tema ”Spökena på slotten runtomkring Flen” som ska erbjudas till grupper, enskilda besökare och alla som är intresserade.

PW Social