Martina Eriksson i NV3 inleder Nobelceremonin.

”I dag hedrar vi Alfred Nobel och bejakar hans önskan att belöna…” inleder Martina Eriksson i NV3 ceremonin som har blivit en bra tradition på skolan.

Deltagarna bjöds på skön musik, sång och mingel. Eleverna tycker att det är viktigt att hedra Nobeldagen för att man lär sig mycket om Nobeltemat och får Nobelandan. Att få gemenskap, stämning och samarbete samt att vara finklädd är också det viktigaste med den goda traditionen!

Mikaela i NV3 bjuder på dryck under mingletMikaela i NV3 bjuder på dryck under minglet.

I fysiksalen uppmanades elever att lösa en praktisk uppgift med ett enkelt material så som en bit av ett papper, kartong, tråd och gem. Uppgiften var att göra en fallskärm som skulle släppas från en höjd och vara i luften så länge som möjligt. ”Vi kanske gör vingar så att den kan flyga länge”, kom som ett förslag från Amanda Höglund i NV1 och dessutom fick hennes lag en stilpoäng för den snyggaste konstruktionen.

Eleverna från NV2 och NV3 erbjöd deltagarna att lösa kluriga matematiska problem samt frågesport kring Nobelpriset i litteratur. Georg Warselius i NV3 erbjuder kluriga matematiska problem. Samtidigt i kemisalen experimenterar Alex och Kelvyn från NV2 med partybloss . De visade hur fyrverkerier fungerar genom att tända magnesium.

Amanda Höglund i NV1 konstruerar en fallskärmGeorg Warselius i NV3 erbjuder kluriga matematiska problemAlex och Kelvyn i NV2 visar hur fyrverkerier fungerar

Emelie i NV3 släpper lagets fallskärmkonstruktion

Emelie i NV3 släpper lagets fallskärmkonstruktion.

NV- sektorns lärare är mycket tacksamma för elevernas stora engagemang och intresse under förberedelserna och den fantastiska dagen!

Vid pennan Ludmila Hell.