Kontaktinfo SYV

Vill du veta mer eller funderar på något angående ditt studieval,
kan du kontakta vår Studie- och Yrkesvägledare.

Jonas Boudabous

Studie- och Yrkesvägledare
Telefon: 0157-430 506,

Välkommen till Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Väljer du det Naturvetenskapliga programmet får du räkna med att spendera delar av studietiden i labbrock och skyddsglasögon.

Här laborerar vi med kreativa experiment och matematiska problem för att förstå sambanden i vår livsmiljö. Med matte, fysik, kemi och biologi som huvudämnen får du en bred högskoleförberedande utbildning.

Inriktningar:

Naturvetenskap - inriktning Naturvetenskap

Här får du bland annat kunskaper om den inverkan som naturförhållandena har på vår livsmiljö. Du får också lära dig hur samhällsutveckling, ekonomi, teknisk utveckling och resurshushållning samspelar.

Naturvetenskap - inriktning musik

Här kan du kombinera ditt intresse för musik  och sång samtidigt som du ägnar dig åt naturvetenskap. Du får undervisning i ditt huvudinstrument varje vecka.

PROGRAMPLANER

Naturvetenskap - inriktning musik

Naturvetenskap - inriktning Naturvetenskap

ELEVINTERVJU med Ali Ezzeddine
Naturvetenskapsprogrammet

Varför valde du att gå natur?
– Jag gillar forskning och att se sambanden mellan ämnena kemi, fysik och matte. Det handlar om hur allting fungerar och hänger ihop.

Hur är det att gå på PW?
– Jag har känt mina klasskompisar länge, vi har bra gemenskap. Lärarna är bra och du får den hjälp som du behöver.

Favoritämne?
– Matte.

Drömyrke?
– Civilingenjör.

Vad vill du göra efter studenten?
– Jag vill söka till civilingenjör, antingen i Stockholm eller Linköping. Om jag kommer in vill jag börja plugga direkt.

Har du något råd till dem som funderar på
att läsa natur?
– För mig var valet lätt. Natur är en utbildning som handlar om sambanden mellan kemi, fysik och matte. Det är tuffa studier, så du måste välja programmet för att du själv är intresserad och inte för någon annans skull.

Mer information samt översättningar till olika språk hittar du på:
Utbildningsinfo.se - Naturvetenskapsprogrammet ->>

Eng More information and translations to different languages you can find at:
Utbildningsinfo.se - Naturvetenskapsprogrammet ->>