Kontaktinfo SYV

Vill du veta mer eller funderar på något angående ditt studieval,
kan du kontakta vår Studie- och Yrkesvägledare.

Jonas Boudabous

Studie- och Yrkesvägledare
Telefon: 0157-430 506,

Välj en snabbare väg till drömjobbet!

VISSA HAR VÄGEN NOGA UTRÄKNAD. ANDRA TAR DAGEN SOM DEN KOMMER. EN DEL FÖREDRAR TEORETISKA ÄMNEN. NÅGRA GILLAR PRAKTISK KUNSKAP.

Vi på Prins Wilhelmgymnasiet finns här för alla elever – vilka ni än är. För på vår skola har vi möjlighet att se dig och dina drömmar. Det kan vi göra av flera orsaker. Dels tack vare ett gäng fantastiska lärare och en engagerad SYV men också för att vi har små elevgrupper som ger oss tid att vägleda var och en av er.

Det vi gör på Prins Wilhelmgymnasiet fungerar. Inte minst ser vi bevis på det i elevernas trivsel och goda resultat. Och till vår stora glädje vittnar universitet och högskolor om hur väl förberedda våra elever är inför vidare studier. 70 procent av våra lärlingar får jobb på sin praktikplats efter avslutad utbildning och de flesta går dessutom ut med högskolebehörighet. Det gör mig stolt.

Det är också därför vi vågar sticka ut hakan och säga att Prins Wilhelmgymnasiet är en snabbare väg till ditt drömjobb, vilket det än är. Vår litenhet ger plats för stora drömmar. Hos oss kan du välja mellan hela 12 yrkesutbildningar och fyra högskole- förberedande utbildningar. Jag är säker på att någon av dem kommer att falla dig i smaken. Kom och hälsa på oss i Flen och se själv!

Välkommen till oss!

Jonas Axelsson, rektor

Våra program 18/19

PRINS WILHELMGYMNASIET ERBJUDER DIG EN MÄNGD HÖGSKOLE- OCH YRKES- FÖRBEREDANDE UTBILDNINGAR SOM TAR DIG ETT STEG NÄRMARE DINA DRÖMMAR, ÄVEN OM DU INTE VET VILKA DE ÄR ÄN.

Hos oss kan du gå ett brett program som ger många valmöjligheter, oavsett om du vill studera vidare eller om du vill jobba direkt efter studenten. Du kan också välja ett praktiskt yrkesprogram som ger dig erfarenheter av arbetslivet. Tillsammans med vår studie- och yrkesvägledare kan du anpassa dina kurser utifrån vad du vill göra efter studenten och skapa de bästa förutsättningarna för dig att nå dit du vill.

För det är just det vi gör på Prins Wilhelm – vi hjälper dig att nå dina mål så du får en snabbare väg till ditt drömjobb. Välkommen att börja din resa hos oss!

EKONOMIPROGRAMMET
NATURVETENSKAPSPROGRAMMET