Prins Wilhelmgymnasiet

Bildningscentrum Prins Wilhelm i Flen

Font Size

Cpanel
Gronlinje-bt-arise.jpg

Sörmland

Sörmland
 1. Nyköping utsedd till bästa skolkommun
  Nyköping placerar sig bäst av länets kommuner i Lärarförbundets årliga skolranking. Men flera återfinns samtidigt i botten. Se hela listan HÄR.
 2. Omstridd läkare kan ta plats i landstinget
  En av initiativtagarna till nybildade landstingspartiet Vård för pengarna Anders Mansten fick sluta i Folkpartiet. I stället bildade han ett nytt parti Norrbotten. Vård för pengarnas förstenamn Jonas Lindeberg räds inte Manstens förflutna.
 3. Sämre AT-kvalitet i länet
  Sedan 2000 genomför Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) varje år en AT-ranking bland Sveriges AT-läkare. Under måndagen kom 2014 års ranking som ger Sörmland ett sämre betyg än 2013.
 4. "Måste finnas strategier i skolorna"
  – Den som är utbildad ser väldigt mycket mer, och kan hjälpa många fler. Det måste finnas strategier för hur skolan ska agera när exempelvis en flicka berättar att hon är livrädd inför ett planerat tvångsgifte i tidigare hemlandet, eller när det är uppenbart att en pojke vakar över systern under skoldagen och hindrar henne från att delta i vissa aktiviteter.
 5. På agendan: Våld i hederns namn
  – Det finns en hunger efter kunskap kring hedersvåld och hederskultur. Det har vi märkt under de två år vi jobbat lite extra med frågan. Tidigare utbildningar har varit överbokade. Speciellt angeläget är det att få in länets skolpersonal i arbetet.