Ring in sjukanmälanFrånvaroanmälan

Från och med HT-17 ska eleven/vårdnadshavaren i första hand själv sjukanmäla via skola 24.
Sjukanmälan sker varje dag.

Det finns olika sätt att anmäla frånvaro:

• Ring 0515-777312 - endast heldagsfrånvaro. Vänligen ha barnets 10-siffriga personnummer i beredskap (TF-nummer fungerar inte). Observera att frånvaroanmälan måste ske före 12.00 för att den ska gälla dagens datum.
    (Det behövs inget vårdnadshavarkonto i Skola24 för att använda tjänsten. Det enda som behövs är en knapptelefon.)

• Skola24 frånvaroanmälan - logga in på mobilappen eller webbsidan.
    Både heldagsfrånvaro och del av dag kan registreras. (Konto i Skola24 behövs.)

• Har du inte möjlighet att sjukanmäla dig enligt ovan, så kan man fortfarande sjukanmäla som tidigare.
    Sjukanmälan sker då mellan 07.30-08.30 på telefon (telefonsvarare): 0157- 430 504, eller via mail till administratören, uppge namn, klass och personnummer.

Kom ihåg att sjukanmälan görs för en dag i taget!

Du hittar mer information på: https://flen.se/barn-utbildning/unikum-och-skola24/
Där finns också en Vårdnadshavarinformation att ladda ner!

Studiebidrag och frånvaro

Omfattande frånvaro påverkar utbetalningen av studiebidraget.
Om den ogiltiga frånvaron är mer än 4 timmar på en månad rapporterar skolan till Centrala studiestödsnämnden som beslutar om det är skäl till indragning av studiebidraget. Detta kan du läsa mer om på: www.csn.se/komv-folkh-gymn/studiehjalp/krav/skolk