Patrik Andersson fick idén att vända negativa attityder i Borlänge.

Prins Wilhelmgymnasiet har nu deltagit i konferensen Expand 2015 i Karlstad. En mötesplats där vi samtalade om mångfald, öppenhet och tillväxt med skolor, kommuner & organisationer från hela Sverige.

Patrik Andersson fick idén att vända negativa attityder i Borlänge mot nysvenskar och då b la somalier. Genom att skapa ett somaliskt bandylag i kommunen som tävlade i VM fick han stor uppmärksamhet, även internationellt. Tillsammans med Filip & Fredrik gjordes filmen Ett trevligt folk till som skildrar hela processen. Inte ett öga var torrt när vi tog del av denna inspirerande och energiska mans berättelse. Alla kan vi bidra med något för att uppnå förändring & utveckling. http://www.borlange.se

Navid Modiri skapade en samtalsgrupp som heter Sverige 3.0.

Navid Modiri skapade en samtalsgrupp som heter Sverige 3.0. Detta för att vi ska börja prata med varandra istället för att hata. Så kom Musikhjälpen med sin årliga insamling och Navid vann med 140 donationer budgivningen om en golfrunda med Jimmie Åkesson. Hans gripande föreläsning om mellanförskapet var en viktig alarmklocka för alla närvarande.

Bland kändisar som Alexandra Pascalidou, professorer från diverse universitet b la Stanford fanns vår skola på plats för att berätta om vår resa mot en tryggare arbetsmiljö där alla är lika mycket värda. Eleverna gjorde en stark insats för att visa andra kommuner hur de kan ta hjälp av studenterna för att skapa delaktighet.

Eleverna Amanda och Soner gjorde en stark insats för att visa andra kommuner hur de kan ta hjälp av studenterna för att skapa delaktighet.

Hela gruppen från Flen med eleverna igen, rektor Jonas Axelsson, integrationskoordinator Åza Jarlsdotter och Förstalärare Ingela Berglund

Det har varit två dagar späckade med olika infallsvinklar på samma ämne. Vi är nu fyllda av inspiration, kunskap och planer för hur vi går vidare. Håll utkik för mer spännande evenemang hos oss i detta ämne!