Anette Pettersson - Flens ByggkranarEleverna på Samhällsprogrammet läser en kurs som heter Ledarskap & organisation.

Kursen handlar om hur man bygger upp en organisation, hur arbetsgrupper fungerar, hur man hanterar konflikter och kommunicerar i arbetslivet, hur ett bra ledarskap ska vara mm. Nu när kursen närmar sig sitt slut bjöd vi in en av Flens största profiler inom näringslivet: Anette Pettersson. Hon bjöd på en färgsprakande berättelse om sitt yrkesliv. Som ung kvinna slog hon sig fram i en mansdominerad värld i en bransch där männen utgör majoriteten, nämligen byggsvängen. Tiotal företag har hon hunnit med att driva genom åren samt andra yrkeserfarenheter.

Eleverna tillgodogjorde sig Anettes erfarenheter om hur man förebygger och hanterar eventuella konflikter genom rak kommunikation och arbetarnas delaktighet. Engagemanget för Flen och individerna hon anställt samt deras familjer genomsyrade hela föreläsningen. Vi tackar Anette för att hon kom och ville dela med sig av sitt liv!

Bildkälla: www.svensktnaringsliv.se ->>