Samhällsettorna besökte moskén i Flen

I dag besökte samhällsettorna moskén i Flen.

Det var några av eleverna som ordnat besöket och utöver imamen kom även en elev från en annan klass samt en före detta elev för att tolka. Vi fick se de fina lokalerna och sedan satte vi oss ned för en pratstund. Här hade vi chansen att ställa frågor till varandra, som exempelvis om man är muslim om man ej bär sjal.

I dag finns många fördomar i samhället kring islam och moskén. Bästa sättet att ta reda på sanningen är att mötas och med egna ögon se vad de gör i moskén. Vi hoppas att det här mötet mellan människor och kontakter som knutits idag kan leda till ett framtida utbyte. Bl a pratade vi om en match i fotboll mellan gymnasielever och moskéns ungdomar. Tillsammans gör vi Flen till ett bättre samhälle.