Felicia, Filippa och Trifa funderar över vem som är aktiv och vem som är passiv på bilderna.Hur många kvinnliga huvudrollsinnehavare finns det i de populäraste filmerna? Varför ser vi så ofta tjejernas rumpor i bild? Och hur ska en ”riktig karl” se ut?

Detta och mycket mer fick elever på samhällsprogrammet åk 1 och 2 diskutera under en workshop tillsammans med filmpedagogen Sofia Jansson från Film i Sörmland. Eleverna analyserade bilder och filmklipp och fick även prova på att ta egna bilder kring temat ”Män med makt & Snygga brudar”.

Genom att fota Joel i grodperspektiv försöker Sally få honom att framstå som riktigt mäktig