Julmarknad i gamla stan

Eleverna på samhällsprogrammet i årskurs ett har jobbat med politik i Samhällskunskap och Medeltiden i Historia.

När klassen skulle planera en aktivitet tillsammans var Riksdagen deras första val och helst en partiledardebatt. Så vi infann oss en morgon då EU och handelsavtal stod på agendan. Det var spännande att se replikskiftena där olika åsikter bollades fram och tillbaka. Efter lunch var det dags att bege sig in i en annan tid.

Vi besökte då Medeltidsmuseet och gick en stadsvandring i Gamla stan med en engagerad guide som berättade om blodbad, prostitution, skamstraff och mycket annat intressant. Så avslutade vi med lite fritid där många ville julshoppa och äta gott. Inspirerade att fortsätta jobba med dessa ämnen återvände vi hem. Med dessa bilder på näthinnorna blir det lättare att förstå skolans undervisning.

Medeltidsmuseet skeppMedeltidsmuseet

RiksdagenRiksdagen