En speciell hälsning fån Kungen. Det var vad elever på IM-programmet fick ta emot en helt vanlig onsdags eftermiddag strax efter novemberlovet. Hälsningen förmedlades av Barbro Hultman, journalist, som i över 40 års tid skrivit om Kungen och kungafamiljen.

Barbro Hultman besökte PW-gymnasiet för att hålla en annorlunda svensk- och samhällskunskapslektion.

Med utgångspunkt i frågor som eleverna i förväg skickat till henne blev det ett föredrag som utgick från demokrati, grundlagar och regeringsform, stannade upp vid kungafamiljens släktträd och avslutades med hemlig information kring kungens favoritmat. Och framför allt. En speciell hälsning från Hans Majestät Konungen.
- Ni ska veta att ni är unika, sa Barbro Hultman. Att få en sådan hälsning är något mycket ovanligt.

Stärkta av den vetskapen var det en och annan som såg möjligheten att framöver söka sig arbete på slottet. Det gäller att ha kontakter.

PS. Vill ni veta vad som är Kungens favoritmat? Håll koll på skoltidningen, det kommer snart att avslöjas där.
Barbro Hultman besökte PW för att hålla en annorlunda svensk- och samhällskunskapslektion.Barbro Hultman besökte PW för att hålla en annorlunda svensk- och samhällskunskapslektion.
Se fler bilder ->>
Fotograf: