Barnen lyssnar på föreläsningen – 36 barn helt knäppt tysta, WOW!Efter första veckan börjar Elin komma in i sitt arbete med enkäter och föreläsningar på de olika skolor hon besöker.

Här är veckans rapport:

Torsdag 19/10: Att föreläsa för 36 lite smått högljudda barn var en erfarnhet jag aldrig kommer glömma! Det var roligt i sig och det var bra gjort av deras sida att lyckas lyssna på en föreläsning på ca en timme! :)

Jag förklarar hur man sorterar sopor i olika färgerEn del av skolan San Pedro Santisima Trinidad och en elev från skolan – Sofia Caraza

Samma dag åkte jag vidare till en annan skola för att få ytterligare en klass att göra en enkät, denna klass var endast 25 och de var en väldigt lugn klass. De avslutade enkäten och såg mycket fram emot nästa gång vi skulle ses, då jag skulle föreläsa för dem.

Denna klass var endast 25 och de var en väldigt lugn klass
Datorkunskapsläraren och huvudadministratören av skolan och jagJag och de 25 barnen på skolan Jose Carlos Mariategui

Barnen jag föreläste för denna gång var mycket aktiva och ställde frågorFredag 20/10: Barnen jag föreläste för denna gång var mycket aktiva att ställa frågor och de blev för varje minut mer häpna av allt jag sade, det är en så sådan stor feedback när man ser att barnen verkligen tycker ämnet är roligt!

När jag avslutade föreläsningen skyndade jag mig till nästa skola San Salvador, där jag hade blivit informerad om att de var ett visst antal barn men att de i slutändan i själva verket var mer! Jag löste problemet ganska smidigt, istället för att barnen skulle få skriva enkäten fick en del barn göra enkäten muntligt vilket också fungerade snabbare.

Detta är Christian Peralta från klass 7 A som fick göra enkäten muntligt.  Han liknar lite Sickan från lilla Jönssonligan, tycker jag. En peruansk Sickan så att säga. Haha!Skolan San Salvador

På första våningen går barnen som är mellan 6-12 år och på andra våningen 13-17 år

Lördag 21/10: Jag har tagit kontakt med en organisation som tar hand om gatubarn i staden Trujillo. Det speciella med denna organisation är att de jobbar med återvinning och hjälper dessa barn. Barnen har väldigt låga skolresurser därför har jag bestämt mig för att resa dit nästa vecka och ta med mig bidraget jag fick ihop i Sverige, då jag vet att bidraget kommer att göra mycket nytta på detta ställe! Det här är så häftigt, Trujillo here I come!

Söndag 22/10: Förutom att det firas Halloween i Peru under denna månad så firar man många helgon i oktober månad. En utav de viktigaste helgonen är, El Señor De Los Milagros (Miraklens Herre). Man vaknar tidigt på morgonen för att gå på gudstjänst, därefter bär 15 män en enorm stor monter med Miraklens Herre på sina axlar, därefter går man runt på gatorna och hyllar detta helgon. Musik spelas från klockan 09.00 på morgonen till 00.00 på natten!

En utav de viktigaste helgonen är, El Señor De Los Milagros (Miraklens Herre)