Spansk Afton är ett evenemang där eleverna som läser spanska på Prins Wilhelmgymnasiet, tillsammans med sina lärare och några entusiastiska vänner, lagar spansk/latinamerikanska mat, föreläser, sjunger, dansar, spelar m.m. för föräldrarna och även för offentlig publik.

Spansk Afton har anordnats sedan år 2008 och intresset har blivit allt större varje år. Eleverna har roligt samtidigt som de lär sig mycket kultur, traditioner och allt som är så typisk för spansktalande länder genom att förbereda och genomföra de olika aktiviteterna.

Eleverna förbereder kvällen och matenSpansk afton öppnas av rektorn Mikael Larsson och Carmen Castill RivasSpansk afton är en festkväll för alla

Under läsårets gång förbereder elever och lärare i spanska, program och genomförande för Spansk Afton med stor entusiasm och initiativtagande. De har möjlighet att möta människor från olika delar av den spansktalande världen och på riktigt verkställa en hel kväll full med denna kultur och det språk de studerar. Alla är välkomna och under detta evenemang har man möjlighet att se och uppleva en annorlunda kväll i form av festival full med färg och musik.

Underhållning med musik dans och matMatenFöreläsning

DansDansDans

Gabriella Gutarra uppträderDans på Spansk aftonDe som underhåller under aftonen

Eleverna förbereder och deltar med glädje