Trakai

Dag 4 i Litauen började tidigt på morgonen – avgång från Siauliai kl.07.00 med riktning Vilnius.

Vi stannade vid Trakai slott där fick vi en guidad tur på engelska – eleverna blev mycket imponerade av det välrekonstruerade slottet. Sedan kom vi till Vilnius där vi uppdelades i tre grupper. Varje grupp besökte Bärnstensmuseet, där berättades om bärnstenshistoria och eleverna fick göra sina egna bärnstensamuletter.

Efteråt fick vi guidad tur av välförbereda litauiska elever runt Gamla stan i Vilnius. Dagen avlutade med middag på Aula och avgång mot Siauliai – vi kom hem kl.23.00 där Mikael Larsson väntade på oss – så fick gruppen en ytterligare förstärkning.. :)

Vilnius Guidad tur

Vilnius BärnstensmuseumetVilnius Guidad tur Liban