Avresa till Göteborg med Johannes Amanda Lina Gustav Sibel Henrik Clara SandraI helgen var jag (Katja Petkova) med 8 elever till TUR-mässan i Göteborg.

Eleverna har utformat en paketresa Andarnas makt och med bidrag från Leader Inlandet fick de utveckla sin idé, provåka paketresan och åka till TUR-mässan i Göteborg. Syftet med denna aktivitet var att dela ut broschyrerna som eleverna hade utformat om Paketresan. Det var verkligen en upplevelse för eleverna och där fick de dela ut hälften av broschyrerna och prata med många människor om sin idé paketresan Andarnas makt. En verkligen bra erfarenhet för ungdomarna som deltog och ville göra Flen med omgivningarna berömd. Bifogar bilder och nedan är även elevernas berättelse med återkoppling till TUR-mässan och om deras arbete i projektet Paketresa Andarnas makt.

Lina Jonsson:
TUR mässan Amanda Gustav Henrik Johannes Sandra Clara Lina Sibel alla taggade att dela ut broschyrernaUnder detta arbete så har jag bland annat lärt mig att vara mer serviceinriktad, arrangera paketresor – och allt vad som innebär med det såsom ringa och kontakta olika företag för att ta reda på information eller boka något. Jag har bidragit med att fixa en tok-bra skiva som vi kunnat lyssna på när vi glidit runt i bilen emellan våra slott, skämt åsido, jag har bidragit med att leta fram fakta och kontaktat olika slott och tagit reda på deras priser etc… samt deltagit i utformningen och informationen i broschyren över de olika slotten. Hade vi haft mer tid så hade vi självklart kunnat utveckla vår marknadsföring såsom att kontakta affärsresenärer och erbjudit dem ett slotts visit då de varit på konferenser på bland annat Hedenlunda slott. Eftersom att Scandic- Södertälje har sina utbildningar och kurs konfereranser på Hedenlunda. Spökvandingen uppe i Stockholm, besök till alla slott innan vi började sätta ihop paketresan, besök till Västerås och till Göteborg. Tyvärr så var inte jag med då alla testade paketresan, då var jag sjuk.

I Göteborg med Sibel Lina Sandra ClaraTUR-mässan var riktigt imponerande, den var över alla mina förväntningar, riktigt bra var den! Det var en sådan speciell upplevelse då man gick runt i de olika ländernas montrar. Något jag kommer ta med mig där ifrån är hur man kan göra en monter intressant, dock så krävs det en liten större summa pengar än vad vi som gymnasieelever och vårt UF-företag har just nu. Men i vilket fall som helst så var det i alla fall intressant och lärorikt att få se och uppleva. Jag gillade även hur vi jobbade med att dela ut våra broschyrer, prata med olika människor som fick broschyr av oss osv. Vi hade väldigt roligt under denna resa, en sak är säker och det är att Göteborg levererade!!

Amanda Kummelstam Thunberg:
Under vårat arbete med Andarnas makt har jag lärt mig mycket kring hur man arrangerar en paketresa, hur mycket planering som krävs för att kunna genomföra en. Jag har bidragit med att leta fram fakta om de olika slotten, samt varit kontaktperson för vårat företag så jag har mejlat runt de olika slott för prisförslag och annat. Jag har själv deltagit i både våran paketresa och TUR-mässan i Göteborg. Vi hade planerat våran paketresa bra, och under tiden vi genomförde den kom vi på många idéer på hur vi kan utveckla vår paketresa inför framtiden. Vi hade bland annat kunnat övat på våra framföranden om slotten på ett bättre rätt. All organisering kring TUR-mässan i Göteborg var väl genomförd. Vi bodde väldigt bra, endast femton minuter från mässan och med gångavstånd till centrum. TUR-mässan i sig var väldigt lärorik och inspirerande. Jag har haft jättekul, och det tror jag alla andra också haft. Vi har en jättehärlig gemenskap allihopa och detta hjälpte till både vid förberedelserna och genomförandet av arbetet på TUR-mässan i Göteborg.
Clara Sandra Lina o Sibel planerar hur ska de dela ut broschyrerna
Johannes Björndahl:
Jag lärde mig mycket om de olika slotten i Flens kommun sånt som jag inte visste. Aktivt deltog i TUR-mässan och provåkningen av paket resan. Jag tycker själva konceptet är jätte bra och det mesta funkade riktigt bra, tog kanske lite lång tid vid varje slott under själva genomförande av paketresan – kanske lite mer kortfattad info vid slotten berätta saker om dem när man åker ditt kommer att spara mer tid. Jag tycker det var jätte bra resan till Göteborg, vandrarhemmet, TUR-mässan var intressant, massa olika människor från Sverige och hela världen, man möter mycket nytt folk och lär sig mycket, och det finns mycket erbjudanden där. Vi hade det jätte trevligt och alla höll ihop och gjorde denna resa till ett minne för livet, samt som vi gjorde ett väldigt bra jobb med att dela ut broschyren till andra som var på mässan och berätta de om vår paketresa.

Gustav Jonsson:
Under tiden på TUR-mässan i Göteborg var det härligt att se så många olika nationer stå och prata om sitt land och deras turism. Även kul att dem pratade inte bara om sina företag – de var intresserade även om vårt arbete och gav sina personliga intryck av vad vi jobbade med, även om vi hade bara ett gymnasieelevers arbete. Jag fick många erfarenheter med mitt deltagande i projektet Andarnas makt som jag kommer att ha med mig under hela mitt liv.